Poseł Jan Szopiński dziękuje seniorom za „Lato w Botaniku”

Kolejne spotkanie słuchaczy Kazimierzowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku przy UKW w Bydgoszczy odbywało się dziś w Ogrodzie Botanicznym. Było jednym z wielu w ramach senioralnych spotkań „Lato w Botaniku”.

Gościem słuchaczy KUTW był kujawsko-pomorski poseł Lewicy Jan Szopiński. Poseł w stosownym dokumencie z sejmową sygnaturą złożył gratulacje i podziękowania za organizacje tych spotkań.

– Działalność Uniwersytetu jest niezwykle ważna dla Bydgoszczy i całego województwa kujawsko–pomorskiego, bowiem swoimi akcjami i codziennym działaniem pokazujecie Państwo młodszym pokoleniom, co znaczy radość życia, serdeczność, życzliwość oraz otwartość na cudze troski i problemy. Tegoroczny cykl spotkań bydgoskich seniorów „Lato w Botaniku” był okazją zarówno do wspaniałych i niezapomnianych przeżyć artystycznych, również do osobistego wsparcia bydgoskiego Schroniska dla Zwierząt i jego podopiecznych. To bardzo cenne i niezwykle szlachetne z Państwa strony – czytamy w liście gratulacyjnym.

kutw2   kutw3

kutw5  kutw8

kutw9  kutw7

Posłowi towarzyszył sekretarz Rady Miejskiej SLD Zbigniew Welenc.

Na pamiątkowych fotografiach – poseł wśród słuchaczy KUTW z przewodniczącą Rady Słuchaczy Bożeną Sałacińską.

Opr. nim, Bydgoszcz, 29 lipca 2020 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!